30/05/2023

Woningnood? Wij bouwen gewoon!

Kopers van Boss hadden woensdagmiddag reden voor een feestje, want de wethouder kwam op het bouwterrein de start-bouw handeling verrichten van hun nieuwe woningen. Met een unieke strategische ligging aan de entree van Capelle aan den IJssel, wordt hier gebouwd aan totaal 38 nieuwbouwwoningen met een groot deel in het betaalbare segment.

Wethouder Faassen over de transformatie van het kruispunt: ‘’We zijn in Capelle hard bezig om de woningnood enigszins te verlichten. Dit doen we door zoveel als mogelijk samen met bewoners te kijken naar strategische plekken, die in positieve en kwalitatieve zin kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van de stad. Het kruispunt Capelseweg/Bermweg heeft geen aantrekkelijke uitstraling meer. De herontwikkeling van deze locatie zorgt voor een kwaliteitsimpuls als entree van de stad en draagt bij aan de woningvoorraad voor onder andere starters, senioren en volwassenen met uitwonende kinderen. Hiermee levert ‘Wonen als een Boss’ een grote opwaardering voor de omgeving, wijk en de stad.’’

Boss kent een grote variatie in woningen. Het aanbod bestaat uit zestien rijtjeswoningen, vier half vrijstaande woningen, één villa en zeventien appartementen. De woonoppervlaktes lopen van 60 m2 tot maar liefst 189 m2. Dit brengt tevens een mooie mix van nieuwe bewoners met zich mee: de een wil er een gezin stichten, de ander komt er om van zijn oude dag te genieten.

Twan Mahler, eigenaar van Mahler Vastgoed Ontwikkeling, snapt heel goed waarom de woningen een jaar geleden snel waren uitverkocht: “Genieten is makkelijk op deze plek, daarom vonden wij deze locatie zo aantrekkelijk om te ontwikkelen. Het Schollebos ligt op loopafstand van de woningen. Hier vind je uitgestrekte wandel- en fietspaden tussen al het groen. Aan de andere kant ben je zo in het vernieuwde winkelcentrum De Koperwiek en het Alexandrium.”

De voorlopige prognose is dat de eerste woningen in Boss in het derde kwartaal van volgend jaar worden opgeleverd.

www.wonenalseenboss.nl