18/04/2024

Tweede fase Boss snel van start

Nadat vorig jaar de 38 woningen in de eerste fase van Boss in recordtempo waren uitverkocht, gaat nu de tweede en laatste fase van start. Dit keer met zeven woningen, waarvan maar liefst vijf vrijstaand. Dit wordt de kroon op het woonproject waarbij wonen in het groen het uitgangspunt is.

De nieuwe woningen komen te liggen aan het Schollebos, op de kruising van de Capelseweg met de Bermweg in Capelle aan den IJssel.

Woningnood verlichten

Wethouder Faassen zei eerder over de transformatie van het kruispunt dat Capelle hard bezig is om de woningnood enigszins te verlichten. Hij voegde eraan toe dat de herontwikkeling van deze locatie zorgt voor een kwaliteitsimpuls als entree van de stad en bijdraagt aan de woningvoorraad.

Woningaanbod

De vijf bosvilla’s zijn luxe vrijstaande woningen pal naast het Capelse Schollebos. Door het contrasterend metselwerk hebben de woningen een luxe, maar ook stoere uitstraling. Bovendien hebben nieuwe bewoners met drie woonlagen en 189 m2 alle ruimte die ze nodig hebben. Door de grote openslaande pui aan de achterkant loop je zo de tuin in waar je door groen omringt bent en de vogels hoort fluiten. De tweekapper komt op de plek waar nu nog de Voedselbank staat.

Locatie

De woningen liggen dichtbij winkelcentrum De Koperwiek. Het is vanuit de woning vijf minuten fietsen naar het  winkelcentrum. Ook ben je binnen vijf minuten op de A20, waarvandaan het ongeveer een kwartier rijden is naar het centrum van Rotterdam. Het centrum van Capelle aan den IJssel is in 7 minuten met de bus te bereiken. Op loopafstand van de woningen ligt het Schollebos, een bos met uitgestrekte wandel- en fietspaden.

Voorinschrijving geopend

Omdat er maar een beperkt aantal woningen beschikbaar is, verwachten ontwikkelaar Mahler Vastgoed Ontwikkeling en makelaar Van Herk groot animo. Daarom wordt er voor het exclusieve project een voorinschrijving gehouden, die vanaf vandaag geopend is. De verwachting is dat de prijzen binnenkort bekend worden gemaakt en tevens alle verkoopstukken gereed zijn. Dan opent de definitieve inschrijving. De voorlopige prognose is dat de bouw van de tweede fase van Boss anderhalf jaar in beslag zal nemen.

www.wonenalseenboss.nl