02/11/2017

Start verkoop en grondovereenkomst ROOS Zevenhuizen

Op donderdag 23 november 2017 gaan de woningen en appartementen in ROOS op de locatie van het voormalige gemeentehuis in Zevenhuizen in de verkoop. Dit hoogtepunt zal gepaard gaan met een andere mijlpaal in de herontwikkeling: het sluiten van de grondovereenkomst tussen gemeente Zuidplas en ontwikkelaar Mahler Vastgoed Ontwikkeling.

 

Het officiële verkoopmoment vindt plaats op donderdag 23 november tussen 19.00 en 20.30 uur in partycentrum La Baraque aan de Zuidplasweg 12-14 in Zevenhuizen. Op het verkoopevenement kunnen geïnteresseerden in een woning of appartement aanvullende verkoopinformatie ophalen. Wethouder Jan Hordijk en projectontwikkelaar Tino Mahler zullen deze avond aanwezig zijn om de grondovereenkomst te tekenen. De wethouder zal hierbij symbolisch het eerste exemplaar van de verkoopbrochure uitgereikt krijgen.

 

Het ondertekenen van de overeenkomst door Hordijk en Mahler tijdens de start van de verkoop past in de stijl van de samenwerking die het gehele proces al de rode draad vormt. ROOS Zevenhuizen is ontwikkeld in samenspraak met de gemeente en lokale ondernemers, maar vooral ook samen met het actiecomité Mooi Zevenhuizen, vertegenwoordigd door de heren Hommes en Uytdenboogerd. Er is veel aandacht geweest voor het ontwerp, de inpassing in de huidige bebouwing en de openbare ruimte. “We wilden een plan neerzetten dat niet alleen nu, maar ook later een bijzonder prettige omgeving is. Dat lukt alleen wanneer je zowel de omgeving als de gebruikers van de locatie nauw betrekt bij de ontwikkeling,” aldus Mahler. “Wij willen dat de nieuwe invulling van het plein een vliegwiel is voor een revitalisatie van het dorpshart.”

 

Ook wethouder Hordijk verwacht dat deze ontwikkeling een belangrijke impuls voor de gehele Dorpsstraat zal zijn en prijst hiervoor ook de samenwerking met het actiecomité: “Dit heeft het plan op een hoger level gebracht. We zijn blij met constructieve partijen als deze.”

 

Met ROOS Zevenhuizen wordt het dorpshart uitgebreid met 19 eengezinswoningen, 21 appartementen, 40 parkeerplaatsen en 750 m2 commerciële ruimten. De eengezinswoningen aan de Dorpsstraat krijgen een dubbele functie, zodat de begane grond voor zowel wonen als werken kan worden benut. “We hopen dat hier vooral een aantal ondernemende mensen in zijn geïnteresseerd,“ aldus wethouder Hordijk, “die bijvoorbeeld een winkeltje, een nagelstudio of een schoonheidssalon in de multifunctionele ruimte beginnen. Het winkelaanbod in het centrum van Zevenhuizen krijgt hiermee een nieuwe dimensie en bredere (beleggings)mogelijkheden.”