31/08/2023

Mahler start bouw achter de duinen

Wethouder Michel Ferwerda heeft de eerste paal geslagen in nieuwbouwproject Duyn: het eerste project dat na goedkeuring van het bestemmingplan Westmade Noord in Monster is uitverkocht en van start gaat.

In een tijd waarin het niet meer vanzelfsprekend is dat nieuwbouwprojecten kunnen worden uitgevoerd, is Duyn het eerste project binnen Westmade-Noord dat ook echt van start gaat. Kopers van het project Duyn hadden dus reden voor een feestje.

Op woensdagmiddag 30 augustus kwam de wethouder op het bouwterrein de start-bouw handeling verrichten van 11 woningen langs de Haagweg in Monster. Tijdens het besloten event stond er van alles klaar om er een leuke (strand) middag van te maken: een hapje, een drankje, vers schepijs en een DJ die voor de beachvibes zorgde.

Duyn is erop gericht om te onthaasten en de mens weer de verbinding met en waardering voor de natuur terug te geven: Op een steenworp afstand van Duyn liggen aan ene kant de duinen van Monster en aan de andere Madestein, één van de grootste groen- en recreatiegebieden van Den Haag. Duyn zelf draagt bij aan een groenere omgeving door de inzet van zonnepanelen en luchtwarmtepompen.

Duyn krijgt 10 twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning. Deze laatste wordt bovendien met karakteristiek rieten dak uitgevoerd. Omdat de kavels ruim zijn, beschikken de woningen over mooie tuinen, een ruime berging en twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De woningen zijn bijna allemaal gelegen aan water.

Twan Mahler, eigenaar van Mahler Vastgoed Ontwikkeling, snapt heel goed waarom de woningen snel waren uitverkocht: “Genieten is makkelijk op deze plek, daarom vonden wij deze locatie zo aantrekkelijk om te ontwikkelen. De duinen liggen op loopafstand van de woningen en je fietst zo naar Kijkduin en Scheveningen.”

De voorlopige prognose is dat de eerste woningen eind volgend jaar worden opgeleverd.

Website Duyn