01/10/2021

Herontwikkeling groot bedrijfspand in Rijswijk

Op donderdag 23 september hebben Mahler Vastgoed Ontwikkeling B.V. en Roduer B.V. de koopovereenkomst getekend voor de verwerving van het oude bedrijfspand aan de Treubstraat 19 en 21-23. Hier waren onder andere het trainingscentrum voor de Nederlandse Veiligheidsdienst en een schildersbedrijf gevestigd. Het pand uit 1970 heeft circa 6.815 m2 bedrijfsruimte en is gelegen aan de rand van het bedrijventerrein Plaspoelpolder in Rijswijk. Met haar strategische ligging in de Randstad is dit terrein een economisch belangrijk gebied en werkgelegenheidsmotor.

Het Rotterdamse Mahler Vastgoed is bekend van haar projectontwikkelingen in de Randstad. Roduer heeft haar roots in Rijswijk en heeft onlangs al een pand in de Treubstraat getransformeerd. Samen werken ze aan een plan voor herontwikkeling van het oude bedrijfspand dat ze hebben aangekocht. Twan Mahler, mede-eigenaar Mahler Vastgoed: “Ik zie hier bijvoorbeeld kansen voor een aantrekkelijke en zeer toegankelijke plek voor productie en maakindustrie met de nodige nevenfuncties. Samen geven wij het verouderde en leegstaande pand een nieuwe toekomst. Een aantrekkelijk dynamisch werklandschap waar verschillende partijen samen kunnen komen is het streefbeeld. Binnenkort brengen wij hierover meer naar buiten.”
Razia Gül, eigenaar Roduer B.V., vult aan: “Gezamenlijk willen wij een locatie creëren waar verbinding, innovatie en creativiteit wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Een aanvulling die naar ons idee past in de visie en missie van de Plaspoelpolder. De locatie wordt een schakel tussen online & offline, een etalage en een ontmoetingsplek om met elkaar in contact te komen en van elkaar te leren.”

De Plaspoelpolder ligt direct aan de A4, die het gebied verbindt met Amsterdam (en Schiphol) en met (de haven van) Rotterdam. Tevens ligt het gebied direct aan de A13, die het verbindt met Rotterdam The Hague-Airport, en is het kortgelegen van de A12 richting Utrecht.

Op de foto van ondertekening staan van links naar rechts: Razia Gül, Erdogan Gül, Ivar van der Drift, Jan Brugman, Tino Mahler, Twan Mahler