11/06/2019

Mahler bouwt op unieke locatie in Steenwijk

Steenwijk heeft er lang op moeten wachten, maar nu gaat het gebeuren: Op de unieke locatie van ‘De Vijverhof’ komt een nieuwe wijk met circa 160 wooneenheden. Het totale aanbod wordt een mix van koop en huur, variërend van eengezinswoningen tot appartementen in verschillende groottes met een service & zorgfunctie.

De unieke locatie aan het water valt direct op en is een van de pijlers bij de herbestemming. Naast het wonen aan de waterkant, staat duurzaamheid voorop met energiezuinige initiatieven en wooneenheden. Om iets aan de buurt terug te geven, heeft de ontwikkelaar expliciet plaatsgemaakt voor inrichting van de buitenruimte. “Dit levert een goed bereikbare en prettige leefomgeving op, waar de buurt en Steenwijk kan recreëren.”, zegt Tino Mahler van Mahler Vastgoed Ontwikkeling.

Over de verdere invulling van de plannen kan iedere Steenwijker meedenken. Voor hen is er op 24 juni van 18.00 – 20.00 uur een inloopavond in de recreatieruimte van de Vijverhof. Hier is alle gelegenheid tot het geven van input, worden vragen beantwoord en de herbestemming toegelicht. Daarnaast komt er later deze week een speciaal gebouwde website online. Hier kunnen omwonenden en geïnteresseerden ook hun ideeën kwijt.

De sloop/nieuwbouw start naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar.