30/05/2017

Feestelijke start herontwikkeling Verhulstplein

Na jaren van planvorming en voorbereiding gaat de herontwikkeling van het Verhulstplein van start. Wethouder Revis zal de feestelijke handeling verrichten waarmee de sloop van de bestaande opstallen in gang wordt gezet. Dit effent de weg voor de realisatie van De President. Dit hoogwaardige appartementencomplex zal verrijzen op de hoek van de Conradkade en de President Kennedylaan en bestaat uit 157 appartementen: 133 vrije sector huur- en 24 koopappartementen. Onder het gebouw komt een tweelaagse parkeergarage.

De President wordt ontwikkeld door ontwikkelcombinatie Conradstaete I, dat bestaat uit Zeilstra Vastgoedmanagement, Heembouw Wonen Ontwikkeling en Mahler Vastgoed Ontwikkeling. Heembouw Wonen zal De President realiseren. Pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN is de afnemer van de 133 huurappartementen.

Het Verhulstplein in Den Haag was tot voor kort een kantorenlocatie in verval, waarmee de leefbaarheid in dit gebied ook drastisch achteruit liep. Samen met de gemeente Den Haag is gewerkt aan één van de grootste binnenstedelijke transformaties naar een nieuw plek met ongeveer 600 woningen. Een aantrekkelijke woonomgeving waar mensen binnenkort weer graag zijn, door onder andere de ontwikkeling en realisatie van De President.

Wethouder Revis zal het feestelijk startsein voor de herontwikkeling geven op donderdag 8 juni 2017 vanaf 15.00 uur op de bouwlocatie, Verhulstplein 14-17.