02/06/2018

Handen op elkaar voor Centrumplan Zevenhuizen

Het aangepaste centrumplan voor Zevenhuizen kreeg bij de programmacommissie Ruimtelijke Plannen woensdag 31 mei de handen op elkaar. “Goed plan, fors geparticipeerd en geanticipeerd”, vatte Johan Helmer (PvdA/GroenLinks) het samen.

Het centrumplan moet nog voor de zomer door de raad worden goedgekeurd. De partijen zijn enthousiast. “Er is eindelijk iets gevonden wat goed is voor Zevenhuizen”, liet Paul van Drent (NEZ) weten. “Huisvesting in een oud jasje. Mooi.” “Het resultaat mag er zijn”, zei Wim Janse van het CDA.

Wethouder Jan Hordijk reageerde met: “Wij willen er iets moois van maken. Het oude gemeentehuis is zeven jaar leeg en nutteloos geweest. Er is een intensief participatietraject gevolgd, waarbij inwoners met het comité Mooi Zevenhuizen hun invloed hebben kunnen uitoefenen. Met zijn allen zijn we tot dit resultaat gekomen.” Het oude gemeentehuis maakt in het voorstel plaats voor 19 eengezinswoningen, 21 appartementen en 750 vierkante meter aan commerciële ruimten. Eén bewoner van het centrum uitte tijdens de commissie zijn ongenoegen over het feit dat er een uitrit voor zijn woning is getekend. Hij vreest overlast van inschijnende koplampen.

“Het is altijd jammer als er mensen hinder ondervinden. Wij hebben er vertrouwen in dat de gemeente zoekt naar oplossingen”, aldus Johan Helmer (PvdA/GroenLinks). De gemeente gaat proberen om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Er is overleg over een hek. “Het plan wordt breed gedragen, maar het echt iedereen naar de zin maken, is een illusie”, meende Jan Hordijk. “Het is nu eenmaal een inbouwlocatie.”

(Erik van Leeuwen)